Comanda0740 693 836

Acest site utilizează cookies pentru a asigura vizitatorilor o experienta placuta de navigare. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai mult

OK
Comanda telefonic din atelierbyvivienne.roComanda: 0740 693 836
cauta in atelierbyvivienne.ro
atelierbyvivienne.ro
cos atelierbyvivienne.ro Cosul meu(0)
cont atelierbyvivienne.ro Contul meu
Lenjeria de pat din bumbac, cea mai bună alegere

Lenjeria de pat din bumbac, cea mai bună alegere

Somnul odihnitor este o parte importantă a unui stil de viață sănătos. Deși tindem să neglijăm acest aspect, în tumultul zilelor, locul în care dormim este foarte important. La fel și produsele pe care le folosim în acest scop.

Vorbim, desigur, despre calitatea saltelei, a pernelor, a pilotei și, nu în  ultimul rând, a lenjeriei de pat. Este de preferat ca așternuturile folosite să fie dintr-un material natural, care să permită pielii să respire în timpul somnului și care să ofere o stare de confort, în general. De asemenea, un material natural se întreține ușor și este mai rezistent în timp. Astfel, chiar dacă investiția inițială este mai mare decât în cazul unei lejerii din material sintetic, costul se va amortiza în timp.

Dintre materialele naturale folosite (mătase, in, bambus etc.), bumbacul este cel mai la îndemână, atât din punct de vedere a calității, cât și a prețului. Desigur, și în cazul lenjeriilor de bumbac putem găsi modele mai scumpe, de lux.

Avantajele bumbacului sunt nenumărate: confort la purtare/folosire, material rezistent și la temperaturi mai mari (dacă nu vorbim despre o lenjerie cu imprimeuri deosebite) – ceea ce permite o igenizare mai bună a așternuturilor,  culori mai rezistente, durabilitate mare ș.a.m.d. În afară de faptul că este natural, bumbacul este și un material non-alergen, care păstrează corpul aerisit, și este potrivit și persoanelor sensibile sau cu probleme respiratorii – astm.

În ceea ce privește tipul de bumbac, pe piață veți găsi diferite modele de lenjerii care să satisfacă și cele mai exigente gusturi: lenjerii din bumbac satinat, lenjerii din bumbac damasc, lenjerii din bumbac egiptean – prețurile fiind mai mici sau mai mari, în funcție de preferințele fiecăruia.

De asemenea, nu uitați că o lenjerie de calitate va da și un aspect îngrijit și elegant camerei. Ceea ce trebuie să aveți în vedere când vă alegeți așternuturile sunt dimensiunile: măsurați salteaua, pernele și pilota, așa încât să vă asigurați că noua lenjerie de pat se va potrivi mănușă. Deși nu pare important, o dimensiune greșită a feței de pernă, de exemplu, vă poate crea disconfort, dureri de gât și de spate, pentru că perna nu își păstrează forma așa cum trebuie.

Somnul este la fel de important ca și alimentația. Așa cum încercați să mâncați produse cât mai naturale, tot așa trebuie să aveți grijă și de cum dormiți: calitate înainte de orice și veți vedea diferențele: mai odihniți, cu mai mult chef în fiecare dimineață.