
Cani, cescute, cafelute – arta de a servi cafeaua
Cui nu-i place sa savureze o cafea aromata dimineata devreme, in timp ce-si scutura somnul de pe gene? Si, daca e servita dintr-o cana speciala (cani unice, cu design deosebit, doar in Atelier), ziua incepe mult mai bine!
Cafeaua pare sa fie cea mai iubita bautura calda pretutindeni in lume, nu doar pentru ca e un energizant natural cu gust si aroma foarte placute, dar si pentru ca a devenit motiv de socializare, o veritabila placere si chiar un ritual matinal.
Modul de preparare difera de la o zona la alta, de la o cultura la alta, fiecare procedeu punandu-i in valoare aroma, gradul de prajire, taria, finetea, gustul. Italienii, de exemplu, au dat lumii cel mai ingenios instrument pentru prepararea cafelei pe flacara – espressorul moka (denumit dupa un oras al Yemenului, punct cheie al productiei de cafea). Puteti gasi acest tip de espressor aici.
Evident, recipientele in care se serveste cafeaua difera de momentul zilei. Dimineata sorbim bauturi lungi, in cani voluminoase, cautand surse de energie. Dupa pranz avem nevoie doar de o doza concentrata de cafeina, in cescute mici de espresso. Seara preferam variantele decofeinizate, simplu motiv de relaxare. De-a lungul istoriei, cestile au fost facute din argila, lut, sticla, metal, plastic si chiar hartie, dar preferatele par sa ramana cele din portelan, pictate sau inscriptionate cu motive vesele sau citate motivationale in culori vii.
In magazinul Atelierului puteti gasi o selectie speciala de cani si seturi pentru servirea bauturilor calde, cu design adecvat ocaziei, cu motive tematice (1 Decembrie, Craciun) sau cu modele si culori diafane, retro sau vintage. Produsele noastre au ambalaje elegante si, daca doriti sa le faceti cadou, le impachetam frumos si le expediem gata de daruit. Pentru detalii, vizitati site-ul nostru si nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon afisat.